Luthagårdskyrkan

Luthagårds nybyggda kyrka ger ro för själen.

Det är en plats för att få be, ge och ta emot.

Kors-pa-altare

Med utblick över sjön "Lilla Lee" får man en levande altartavla som växlar med årstiderna.

Här finns möjligheter för såväl undervisning som bönestunder, mässfirande och lovsång.

 

I kyrkan finns en orgel, flygel, gitarr, bas och cajun som ger goda möjligheter till sång och musik. I gårdskyrkan finns en modern ljudanläggning installerad.

 

 

Gårdskyrkans uppbyggnad under perioden 10 juni 2010 till 31 december 2011 är att beteckna som en undrens tid. Från släkt och vänkontakter fick vi ta emot såväl volontärt arbete som gåvor av olika slag.

 

När det var dags för invigning under trettondagshelgen 2012 var det omöjligt att tacka enskilda individer därför att så många hade deltagit på så många olika sätt i detta kyrkobyggnadsprojekt. På ett suveränt sätt hade det ena efter det andra ordnat sig. Vid ett flertal tillfällen som vi hade bett till Gud inför i olika situationer, fick vi sedan anledning att tacka Gud. Vi var många som slogs av häpnad över hur bygget flöt på parallellt med ordinarie verksamhet. Det blev därför naturligt att rubricera temat för invigningshelgen med Det är Gud som alla ära skall ha.

 

 

 

 

 

Vår bön var och är fortfarande att Gud skall välsigna alla dessa människor, vilka på olika sätt bidrog till möjliggörandet av att bygga denna kyrka.